Wysłany: 2007-04-08, 13:55 wiedza o dreadach na dready.nasze.net
wg mnie wiedza zamieszczona na www.dready.nasze.net o dreadach jest wzieta chyba z kosmosu, nie ma to nic wspolnego z edukacja. a potem sie ludzie dziwia, ze jest ogolna nietolerancja i szerza sie zabobony. strona jak najbardziej niekompetentna.
ja też myślę że jest tam sporo bzdur i przez to miałem też problemy
gdy robiłem sobie dredy sugerowałem się przede wszystkim właśnie tą stroną a jest tam dużo niedopowiedzeń i powiedziałbym nietrafionych wskazówek
np polecane jest tam wzmacnianie dreda nitką jakieś metody na cukier i żywicę są prezentowane a bardzo mało jest przykładowo powiedziane o tak ważnym narzędziu jak szydełko
Cytat:
szydełko, najlepiej nr 4, 6 lub 9
(?)
nawet nie wspomniano o szydełkowaniu odrostów przez co przez długi czas miałem okropne rany na dłoniach
nie podoba mi się ta strona
i myślę że skoro to chyba najbardziej dostępna strona o dredach w sieci to powinno to do czegoś zobowiązywać ale to tylko moje zdanie
tak dredy.nasze.net nie jest moim zdanie stroną którą powinni się sugerować ludzie podczas podejmowania decyzji "mieć czy nie mieć - oto jest pytanie"
to powinno lezeć w środku
a jezeli o mnie chodzi to ja podpisuje się pod
http://www.dreadsystem.com/care.php
to naprawdę dobra strona
_________________ "Matisyahu - Warrior" + dobre jaranie
Bądź wojownikiem. Zajmij miejsce po którejś ze stron w walce o bycie sobą !
heh ci znawcy
proponuję załozyc wlasna (kolejną) witryne o tematyce "dredy"
chyba jednak nie ma takiej mozliwosci zeby zlozyc petycje o wykasowanie witryny dredy.nasze.net
poza tym to dzieki tej stronie trafiłem na to forum
_________________ "Matisyahu - Warrior" + dobre jaranie
Bądź wojownikiem. Zajmij miejsce po którejś ze stron w walce o bycie sobą !
Wysłany: 2007-04-10, 21:01
Anouk napisał/a:
spoko, moge podeslac Ci faq do poczytania, moze sie dowiesz czegos nowego.
nie zazdroszcze, jesli traktujesz dredy.nasze.net jako swoja biblie;]
nie uwazam, zebym pozjadala wszystkie rozumy, ale watpie, ze wiesz cos wiecej o dreadach niz ja. i tyle
Anouk niby studiujesz a mi na 15 lat śmierdzisz....nikt nie będzie się z tobą licytował na wiedzę....bo jak mi się wydaje jesteśmy w miarę dojrzałymi ludźmi. Chwała Ci Panie, za to, że łeb masz jak szafa, tyle nie wiem czy pycha i samouwielbienie nie zapchało CI jej. Mądre słowa mówią, że mistrza cechuję skromność. Niestety nie masz o tym pojęcia.
Ludzie tutaj nie podchodzą do siebie jak do rywali.
I czytaj ze zrozumieniem. Gdzie ja napisałam, że cokolwiek traktuję jako biblię? Na studiach uczą nie składania wyrazów, ale logiki. Niestety Ci jej trochę brakuje. Nie wmawiaj ludziom słów niewypowiedzianych.
Życie to zbiorowisko doświadczeń, metod prób i błędów....jeśli Cię to ominęło, to współczuję Ci, bo serce kreuję się na doświadczeniu nie pogoni...
powodzenia Ci życzę i dobrego wieczorku...
_________________ warkoczyki (od 200zł), dredy (od 50zł), piercing (50zł), tatuaże
no co do nieszydelkowania a propos dreadsystemu,to mnie sie udawalo nieszydelkowac ich przez dlugi okres czasu.dokrecanie bezszydlowe jest pracochlonne,ale skuteczniejsze,patrz moje dready.zupelnie inna struktura dreada:)
Sekkmet,sama masz impertynenckie wypowiedzi,a sie czepiasz.
ekhm... w ferworze klotni pragne tylko zauwazyc, ze generalnie dzial o dredach jest tylko jedna z czesci forum, a na calosc skladaja sie rowniez inne /tak przy okazji jest to zdecydowanie wieksza czesc/ , ktore z dredami nie maja nic wspolnego, zatem nie mozna forum traktowac jako skladnicy jakichs szczegolowych wytycznych odnosnie robienia i pielegnacji dredow - po to jest np. mozliwosc umieszczania ogloszen dreadmakerow, by sie z takimi kontaktowac prywanie w razie pytan, watpliwosci i ew. wtedy oceniac poziom ich kompetencji.. bo jak wiadomo kazdy w swojej reklamie ma stuletnie doswiadczenie na milionach glow i oczywiscie wszyscy sa szczesliwi z dredami zrobionymi przez niego.. tylko skad potem biora sie ludzie,ktorzy przychodza do poprawki po paru dniach od zrobienia dredow..
Anouk - zatem studiujesz egiptologie? a gdziez to jest taki samodzielny kierunek, bo nie doczytalem- a u mnie bywa tylko jakos specjalizacja na archeologii /ktorej osobiscie akurat nie mam zamiaru wybrac;P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum