• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

owad.lezacy  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2006-03-22, 22:36   Zakaz noszenia dreadow w szkolach
   Polecający: google

U was tez jest tak w szkolach ? ze nie mozna nosic dreadow ? bo u mnie to niestety jest tak ze kiedys rozmawialismy z jedna baba n ten temat i ona mowi ze i tak jeszcze nikt w tej szkole nie mial dreadow to ja pytam ja a co jak by sobie ktos zrobil a ona no to wedy by dopiero zostalo to zapsiane ze nie mozna :/ czy to jest chore ? bo wedlug mnie tak ... powinni nas oceniac po tym co mamy w glowach a nie po tym co na niej mamy !

biegam w bikini po całym mieście, gdzie jest mój wróg dajcie go nareszcie : > !
miau miau miau !

Crusader 

Wysłany: 2006-04-03, 20:40   

Zadna placówka edukacyjna nie moze dyskryminować uczna ze względu na wygląd.
Mogą wprowadzić mundurki szkolne itp. ale taka sprawa jka włosy to nie. Przecież ubrazie mozna zdejmować z zakładać a włosów w 2 min nikt nie zapuści, conajwyżej zetnie się na glanc.

axss  

Wysłany: 2006-04-03, 20:52   
   Polecający: ktoś.

dla mnie to też jest bez sensu. u mnie chyba nie ma dredziarzy, ale są 'jeszcze dziwniejsi' i nikt nikomu nie robi problemów. życzę, żeby reszta też tak miała

w 2 tygodnie straciłem równo 14 dni.

lolinka  

Wysłany: 2006-04-03, 20:53   
   Polecający: bierdonka

jesli chodzi o gim to tak , było ze dziewczyny nie mogły sie farbowac , a o dreadach to mowy nie było , i moim zdaniem to dobrze , bo jak dla mnie to dziewczyny w gimnazjach , czasem pierwsze klasy , prosto po podstawówce wygladaja jak 18stki i mózg sie lasuje co wyprawiaja ze soba .. to mis ie nie podoba
ale w LO , bynajmniej u mnie jest juz pełna swoboda , sa dready , czerwone włosy , kolczyki w brwiach , pępkach , tatuaze , tu sie mieszaja najrózniejsze style , i jest fajnie , poki ktos nie przesadza np nie nosi miniówy na poł tyłka i gołego brzucha
nie wiem czys ie starzeje juz chyba , ale jak patrze na niektórych ludzi jak sa poubierani , szczegolnie dziewczyny to dziwie sie , ze chcą byc juz takie dorosłe , ostre makijaze , wyzywające ciuchy ... nie to mis ie nie podoba ... to nie dla mnie , mnie niegdy nie ciagnęło zeby ubierac sie czy nosic cos po to zebys ie podobac ludziom , zawsze robiłam cos zgodnie z własnym sumieniem i włąsnym poczuciem godnosci i własnej wartosci ... jesli ktos chce niebieskie włosy to ok , skoro mu sie podoba to super , ja sie tylko ciesze ze ja nie mam takichj pomysłów
a co do samego tematu dreadów , to tak jak mówie LO jest wporządku , bynajmniej moje i nikt nic nie mówi ;]

Martina  

Zaproszone osoby: 11
Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-04-03, 21:36   
   Polecający: epuls.pl

u nas nie ma z tym problemów, jestemja w gimnazjum i czterech czy pięciu chłopaków w liceum ;]
pełna swoboda, niektórzy pojedyńczy nauczyciele wychowawcy wprowadzają jakieśtam zakazy dla swoich klas, ale ogólnie w szkole można i nie ma z tym problemu.
{mój wychowawca wuefista ma przeczulenie na punkcie długich paznokci u dziewczyn ;]}

Orange  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-04-03, 21:41   
   Polecający: Epuls

A u mnie dready nie są zakazane. Ale chyba na całą szkołę mają tylko z 3 osoby, więc jakoś się to nie rzuca w oczy. Inaczej, gdy była sprawa z jednym takim, co stawiał włosy 'na sweter'. Psycholog go brała na pogadanki i w końcu doszło do tego, że musiał się obciąć. ;)
Ale wyglądał kosmicznie.
a droga jest prosta, czy jest kręta droga

http://www.orangeblood.digart.pl

owad.lezacy  

Wysłany: 2006-04-03, 21:49   

no niektorzy to przesadzaja ... jak ogladam tak te dziewczyny co wchodza do gim to pierwze co robia maluja oczy na czarno ! i nakladaja puder ! to jest straszne :/ wdodatku wypychaja biusty :shock: ....

ale co mja do dreadow to ja nie wiem :( ...

miau miau miau !

sprezyna  

Wysłany: 2006-04-04, 22:33   

Mnie to samo irytuje... mam w planach właśnie zrobienie dredów, pytałam się wcześniej wychowawcy... 'wicedyrektorzy nie wyrazili zgody..' i co teraz? jak sobie zrobie to co mi mogą zrobić? wyrzucić ze szkoły? kazać ściąć? a jak nie zetnę to co?
To jest chore poprostu... brak mi słów.. :wallbash:

owad.lezacy  

Wysłany: 2006-04-04, 22:38   

hmm nie wiem zabardzo bo w kazdej skzole jest inaczej ... ale wiem ze w jednym z katolikow kazali chlopakowi sciac dready bo grozilo mu wydalenie ze szkoly ... nie moge okreslic bo no u mnie gora bedzie to grozilo ujemnymi ptk z zachowania :o

miau miau miau !

lolinka  

Wysłany: 2006-04-05, 14:11   
   Polecający: bierdonka

polecam najnowsze wydanie POlityki i artykuł "Forma i norma" ( str 116 ;p) , fajnie napisana nota na temat wąłsnie ubioru i zasad w niktórych szkołach w Polsce http://www.polityka.pl/po..._id=18&layout=1

tu macie fragment , polecam przeczytac calosc , wraz z obrazkami ;p niektóre szkoły w Polsce sa tolerancyjne ,a do dyrektora mówi sie po imieniu , wyglad wyraza naszą osobowosc moim zdaniem , to jacy jestesmy często wyrazamy za pomocą ubioru , fryzury , to jest częsc nas , więc nie powinno nam sie tego zabierac , sa granice , oczywiscie , bo swoim wygladem czesto mozemy wzbudzac w ludziach odczucia lęku albo agresje , co np tyczy sie skinów czy metalowców , którzy często swoim wyglądem sprawiaja ze sie boimy podejsc , oczywiscie trzeba uwzglednic to , ze jesli rodzice sie na to zgadzaja , to szkoła nie moze nam tez tego zabronic ..

owad.lezacy  

Wysłany: 2006-04-05, 14:16   

taaa ja se to wydrukuje :D ... ale wlasnie sa takie skoly wktorych panuje totalna inna atmosfera niz w wieksosciach ... nauczyciele trakutuja ucznoiw po partnersku ...

lolinka napisał/a:
sa granice , oczywiscie , bo swoim wygladem czesto mozemy wzbudzac w ludziach odczucia lęku albo agresje
no sa granice ale chyba dreadami nie wzbudza sie odczucia leku ? :|

miau miau miau !

Orange  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-04-05, 14:42   
   Polecający: Epuls

Zapewne moja nauczycielka powiedziałaby, że osoba z dreadami narusza jej wolność.
Tia. Jej wolność jest naruszana nawet, gdy ktoś je za nią w kinie popcorn... :|
a droga jest prosta, czy jest kręta droga

http://www.orangeblood.digart.pl

sprezyna  

Wysłany: 2006-04-07, 21:14   

to powiedzcie mi w takim razie co ja mam zrobić? jak się wybronić?

owad.lezacy  

Wysłany: 2006-04-07, 21:23   

hmmm jesli groziol by Ci to wydaleniem ze szkoly to bym nie ryzykowala dla dreadow i poczekala az skoncze szkole :P a jesli tylko ptk to bym sobie zrobila (i zrobie) :P . przemysl to sobie dobrze :P

miau miau miau !

sprezyna  

Wysłany: 2006-04-07, 21:29   

kochana... już z pół roku o tym myślę i nadal jestem w kropce. nie chcę zabardzo prowadzić wojny z nauczycielami, ale z drugiej strony chciałabym im pokazać swoją niezależność... wydaje mi się, że nie mieli by prawa mnie wyrzucić z budy, bo przecież to nic strasznego. pogadam o tym z wicedyrektorem w pon, ale nie spodziewam się nawet neutralnej reakcji..

Odpowiedz do tematu