• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Colorblind  

Wysłany: 2008-08-25, 00:43   

Sol napisał/a:
Daj spokój, nie kupię trzy razy tej samej gazety ;P
ja tak raz zrobiłam xD
Sol napisał/a:
astanów się jeszcze raz, Siostra :luka:
stara jest sis, ma demencję starczą, to wszystko wyjaśnia :luka:
Sol napisał/a:
Dobra, to kupię naprawdę, widać, że warto ;]
może i nie ma długich włosów jak w 'Aśoce', ale jest cudny, chociaż to stary film, więc fryzurka jego na pewno zostanie wyśmiana, ale zobaczenie SRK w okularkach Harry'ego jest bezcenne :luka:

'A ja lubię zapach narkozy, a najbardziej - gdy jest męska'
wszystko gra

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-08-25, 00:49   

Sol napisał/a:
Daj spokój, nie kupię trzy razy tej samej gazety
Ja kupię. Kupuję po dwa razy, to i trzeci mogę, co mi tam :luka:
Sol napisał/a:
Zastanów się jeszcze raz, Siostra
No ale jak? W Posen, w marcu, z Frasią. To nie było wtedy? :zdziwko:
Colorblind napisał/a:
zobaczenie SRK w okularkach Harry'ego jest bezcenne :luka:
Niewątpliwie xD Dla samych tych okularków - warto. A jak się po "Aśoce" okazało, Uruk-haj wybornie sprawdza się w roli czarnego charakteru, więc tym bardziej.
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

Colorblind  

Wysłany: 2008-08-25, 20:06   

Właśnie skończyłam oglądać 'Yakeen' polski tytuł 'Zaufanie', którego dzisiaj stałam się szczęśliwą nabywczynią. Kupiłam ten film głównie ze względu na pewnego aktora, który zowie się Arjun Rampal, nie rozczarował mnie nic, a nic. Dodatkowo dzięki temu filmowi dostrzegłam, że Priyanka Chopra jest naprawdę, ale to naprawdę śliczna <to ta, co grała w 'Donie'>.

Film mnie zafascynował. Choć nie jest to typowe bolly, to jednak pojawiają się piosenki i nawet sari. Do końca nie wiedziałam kto, co w tym filmie knuje, robi, jaki jest :luka: czyli ciągle wkręcałam sobie różne fazy, wymyślając przy tym różne zakończenia filmu, jednak tego właściwego nie odgadłam, dopadło mnie totalne zaskoczenie.

Początek filmu mnie poraził, wszak mój Arjun był zeszpecony, brzydki, opuchnięty, połamany, po wypadku z zanikiem pamięci i Chopra, jego żona - śliczna, miła, silna, kochająca, ale gdzieś w tym wszystkich jest haczyk, pewna tajemnica. Kto w tym filmie okaże się złym? Kto okaże się psychopatą? A kto będzie prawy?
Kto okaże się ofiarą?

Spojlery

Chopra świetnie jak dla mnie zagrała psychopatkę, co najlepsze ja jej wierzyłam, w te jej bajeczki, druga część filmu mnie powaliła na kolana, szok, szok, wow, tego sie nie spodziewałam, tego nie potrafiłam przewidzieć, a gdy zobaczyłam dwóch Arjunów, to już zgłupiałam do reszty - film mnie zaskoczył, zeznania końcowe dobrze wpasowane w konwencję filmu.

Film na wielki plus, a ta scena prysznicowa - mmm ;]

a i kolejne menu, które mnie urzekło - ruszające cudo!! łiii ;] i okładka taka prosta, śliczna <3

wszystko gra

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-08-25, 21:22   

Colorblind napisał/a:
Właśnie skończyłam oglądać 'Yakeen' polski tytuł 'Zaufanie', którego dzisiaj stałam się szczęśliwą nabywczynią.
Ja też ^^ film nawet mi się podobał, nie taki zły ten kryminał. Choć niektóre sceny, które niby miały być poważne mnie osobiście rozbawiły ^^ np. karpik żony Nikhila odstawiony przed lekarzem, zaraz na początku filmu, śmiałam się też jak głupia, gdy detektyw i Kabir spotkali się przy ciele Tanyi, "ona mi chciała powiedzieć - co Ci chciała powiedzieć? - ona mi chciała powiedzieć..." - jak Naina i Rahul w "Czasem słońce..." xD , scena bójki pod koniec filmu, kiedy Simar wywinęła pirueta albo dopasowane kolorystycznie ubrania małżonków w pierwszej piosence - raz on miał koszulę dokładnie w kolorze jej sari, a za chwilę jej sari pasowało idealnie kolorem do jego portek xD

Film mi się podobał, ale jest tam trochę nieścisłości, np:
jakim cudem lekarz pozwolił Tanyi zajrzeć do karty rzekomego Nikhila? nie była jego rodziną, więc jakim prawem? Poza tym, jak morderczyni zdołała wyprzedzić Nikhila w drodze do domu Tanyi? Było coś jeszcze, ale juz mi umknęło.

Arjun <3 ^^

need a hug.
anyone?

BabciaKartoflanka  

Wysłany: 2008-08-26, 08:05   
   Polecający: Google ;p

filmy filmy .... a mozna cos o muzyce bolly, bo ona to mi sie chyba najbardziej podoba ;] w kazdym wydaniu, czy to w pstaci clubowego kawałka, pop, musicalowo, wszystko zawsze swietne ;] az chce sie słuchac ;] a ten kawałek jest po prostu boooski ^^ ----> http://www.youtube.com/watch?v=HP4vz96Mt_s

Plastik NIE jest fantastik.

Colorblind  

Wysłany: 2008-08-26, 11:11   

BabciaKartoflanka napisał/a:
http://www.youtube.com/watch?v=HP4vz96Mt_s
a bo to jakieś takie jak dla mnie udawane bolly, podszywające się coś pod bolly ;p nenenene, nie ma to jak prawdziwe, cudne bolly http://pl.youtube.com/watch?v=bhLm_IZpnP0 albo http://pl.youtube.com/wat...feature=related albo chociażby http://pl.youtube.com/watch?v=nMsv3MrbDcs

No <3

wszystko gra

sis  

Wysłany: 2008-08-26, 14:06   

a ten kawałek jest po prostu boooski ^^ ----> http://www.youtube.com/watch?v=HP4vz96Mt_s
Ale to nie jest bolly ^^ To jakieś takie niewiadomoco.

To http://pl.youtube.com/watch?v=bhLm_IZpnP0 jest Bolly. Kawałek, który póki co nie ma sobie równych. Można słuchać w kółko, do znudzenia. Pomysł zrzucenia go na mp3 i słuchania w środkach komunikacji miejskiej wymaga jednak przemyślenia, bo człowiek mimowolnie przy nim podryguje i wygląda dość osobliwie :luka:

A to http://pl.youtube.com/watch?v=nMsv3MrbDcs jest interesującym przykładem na to, jakie hity może wydać kiepski w zasadzie film. Całość jest absolutnie niezachwycająca, ale ten właśnie kawałek (i tańce na pociągu! ;>) jest świetny.

A ja osobiście polecam jeszcze to:
http://pl.youtube.com/wat...feature=related (proszę zwrócić uwagę na panią Zintę, tańcującą w rozkosznej piżamce i w ósmym miesiącu ciąży <3)
i to: http://pl.youtube.com/wat...feature=related (na dzień dobry scena łóżkowa - w Bolly rzecz niemal niespotkana ;>)

filmy filmy .... a mozna cos o muzyce bolly
Hmm, skoro nie tylko stali bywalcy tego tematu są zainteresowani bollywoodzkimi piosnkami, może warto rozważyć pomysł, który już wcześniej zaproponowała Color i zaatakować dział Muzyka, zakładając tam odpowiedni temat? :luka: Temat o soundtrackach niby już jest, ale bardzo ogólny i bardzo zbiorczy. A tak będzie można podzielić się swoimi wrażeniami stricte bollywoodzkimi*. Co Wy na to?

* oczywiście pod warunkiem, że nie zostaniemy oskarżeni o urządzenie sobie kolejnej spamiarni ;p
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

Sol  

Wysłany: 2008-08-26, 14:48   

czy to w pstaci clubowego kawałka, pop, musicalowo, wszystko zawsze swietne ;]
To coś może nieco bardziej w tej konwencji, ostatnio wciąż wałkuję właśnie ten soundtrack: http://pl.youtube.com/watch?v=AHdKriZ4HdU i z tego samego filmu: http://pl.youtube.com/watch?v=6FbWDBn7oGs choć moja rodzona siostra po wysłuchaniu tego drugiego (a przed obejrzeniem filmu) orzekła, że to wcale jak Bolly nie brzmi, to mi się podoba ^^

Poza tym, podpisuję się pod tym, co poleciły sis i Color.
sis napisał/a:
Pomysł zrzucenia go na mp3 i słuchania w środkach komunikacji miejskiej wymaga jednak przemyślenia, bo człowiek mimowolnie przy nim podryguje i wygląda dość osobliwie
Jak przy każdym co lepszym kawałku Bolly :luka:

need a hug.
anyone?

BabciaKartoflanka  

Wysłany: 2008-08-26, 17:29   
   Polecający: Google ;p

sis, jestem za ;p

kurczę, fajowskie te kawałki , ktore podałyscie ;p nakarmcie mojego winampa jeszcze troszku, bo taki wygłodniały, ze ho ho ;D

Plastik NIE jest fantastik.

Sol  

Wysłany: 2008-08-29, 16:45   

Colorblind napisał/a:
25.08 - Yakeen (Zaufanie) - NAJ
26.08 - Raincoat (Miłosne kłamstwa) - Tina
28.08 - Hum Kisi Se Kum Nahin (Miłosne manewry) - Przyjaciółka
28.08 - Baazigar (Gra miłosna) lub Classic, dance of love (Taniec miłości) - Przyjaciółka

01.09 - Omkara - NAJ
04.09 - Rang (Kolory miłości) - Przyjaciółka
04.09 - Prosto z serca, Żona dla zuchwałych, Jestem przy Tobie, Chalte Chalte - Pani domu
08.09 - Kandukondain Kandukondain (Rozważna i Romantyczna) - NAJ
11.09 - Chameli (Piękna kurtyzana) - Pani Domu
20.09 - Iskry miłości, Nie mów nikomu, Dil se.. - Olivia nr 10/08
25.09 - Hulchul (Indyjska miłość) - Pani Domu
Color, coś Ci brakuje w te rozpisce :luka: dzisiaj kupiłam Przyjaciółke z Baazigar, a czwartego września, z tą samą gazetą dostępne bedą "Czasem tak, czasem nie" lub "...bo to jest miłość".

need a hug.
anyone?

Colorblind  

Wysłany: 2008-08-29, 16:49   

Sol, no bo lista się rozrasta, nie jestem przeca jasnowidzem^^
Sol napisał/a:
dzisiaj kupiłam Przyjaciółke z Baazigar
a o tym filmie jest przeca mowa w rozpisce ;]

aktualna lista:
01.09 - Omkara - NAJ
02.09 - Chicken Tikka Masala (Przepis na miłość) - Top DVD Bollywood
03.09 - Kachche Dhaage (Zranione serca) - Tina
04.09 - Rang (Kolory miłości) - Przyjaciółka
04.09 - Kabhi Haan Kabhi Naa (Czasem tak, czasem nie) lub Kyon Ki (Bo to jest miłość) - Przyjaciółka
04.09 - Prosto z serca, Żona dla zuchwałych, Jestem przy Tobie, Chalte Chalte - Pani domu
08.09 - Kandukondain Kandukondain (Rozważna i Romantyczna) - NAJ
11.09 - Chameli (Piękna kurtyzana) - Pani Domu
11.09 - English Babu Desi Mem (Młodzieniec z Angli i Hinduska) - Przyjaciółka
20.09 - Iskry miłości, Nie mów nikomu, Dil se.. - Olivia nr 10/08
25.09 - Hulchul (Indyjska miłość) - Pani Domu

wszystko gra

sis  

Wysłany: 2008-09-11, 00:26   

Jako, żem nieco zapóźniona, czas i na moje własne refleksje po obejrzeniu filmu, o którym już była mowa:

"Zaufanie" ("Yakeen") - bez szału, ale przyzwoite. Film ma dwa zasadnicze plusy, które znacząco podnoszą jego wartość. Po pierwsze pan Arjun - nie muszę tego chyba bardziej szczegółowo wyjaśniać? :luka: Mój współoglądacz zwrócił mi uwagę na podobieństwo tego aktora do Banderasa i chyba coś w tym jest. Tak czy owak, choć Arjun aktorem nie jest rewelacyjnym (w "Zaufaniu" był cokolwiek drewniany, nie wiem, może to wina roli), w ocenie za prezentację ogólną moim skromnym zdaniem bije Uruk-haja na łeb. Sori, sori, panie Uruk-haj ;>
I po drugie fabuła. Cokolwiek zawikłana, dająca spore pole do popisu dla wyobraźni, podsuwającej rozmaite możliwości zakończenia w miarę rozwijania się akcji. I tu się pochwalę - przewidziałam finał. Słowo. Wydał mi się najgłupszy z możliwych i - jak się okazało - moje prognozy okazały się słuszne. Ha!
Nie wypada jednak nie wspomnieć, że prawdopodobieństwo zdarzeń w "Zaufaniu" cokolwiek leży (Nikhil czatujący niezauważony tuż przy budce telefonicznej^^) i - nie oszukujmy się - nie jest to obraz wybitny. Piosnki nie powalają - dosłuchałam się raptem jednej, która faktycznie miała potencjał, niestety niewykorzystany. I Priyanka nie zachwyca. Osobiście umieszczam ją daleko za Kajol ;p
Reasumując: nie jest to klasyczne, dobrze znane Bolly, z roztańczonym (nawet na łożu śmierci ;p) Uruk-hajem, kolorowymi sari, szczyptą cynobru, imprezą zaręczynową co się zowie i całym tym rozkosznym kramem. Ale nie jest to wada - dla odmiany miło obejrzeć coś innego. Tym bardziej, że pomysł był niezły, natomiast wykonanie trochę słabsze. Początkującemu oglądaczowi raczej bym nie poleciła, starzy wyjadacze, ekscytujący się każdym bollywodzkim filmem (tak Color, to do Ciebie ;p) docenią, ja natomiast na kolana nie padłam. Nawet nie przyklękłam. Do obejrzenia, ale bez szału.
Rzekłam.

Nie, wróć. Przyklękłam, nawet się odrobinę złożyłam. Przy reprymendzie, jaką otrzymała Simar od swojego-nieswojego męża: "Zawsze myślałaś tylko o sobie! Jesteś samolubną osobą!". Tak, proszę państwa. I to była złota myśl na dzisiaj xD
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

Colorblind  

Wysłany: 2008-09-11, 11:14   

sis napisał/a:
ja natomiast na kolana nie padłam. Nawet nie przyklękłam. Do obejrzenia, ale bez szału.
Ty sobie obejrzyj 'Zakład o miłość', wtedy możesz pisać, że bez szału ;]
sis napisał/a:
Po pierwsze pan Arjun - nie muszę tego chyba bardziej szczegółowo wyjaśniać?
scena prysznicowa, scena prysznicowa ^^
sis napisał/a:
podobieństwo tego aktora do Banderasa
jakoś sama na to nie wpadłam, chociaż pewne wyznaczniki urody Arjuna można znaleźć też u Banderasa, słuszna uwaga
sis napisał/a:
w "Zaufaniu" był cokolwiek drewniany
scena prysznicowa to wynagradza xD
sis napisał/a:
I tu się pochwalę - przewidziałam finał.
jeśli tak, to to oznacza, że dosyć trzeźwo patrzysz na świat :luka: a może Ty oglądałaś ten film 'Okruchy wspomnień', przyznaj się? ;>
sis napisał/a:
"Zawsze myślałaś tylko o sobie! Jesteś samolubną osobą!".
złotą myślą dla mnie jest to: 'Zapomniałam chusteczki, ale jestem szalona' xD z innego filmu, ale tekst mnie powala xD

A ja się pochwalę zakupiłam dziś dwa cudne filmy, jeszcze ich nie oglądałam, ale opisy na okładkach pozwalają orzec, że są to filmy cudne. Pierwszy to 'Młodzieniec z Anglii i Hinduska', w którym to zobaczę Uruk-haja w podwójnej roli łiihaa ;D, a drugi film to 'Piękna kurtyzana' - z opisu wynika, że jest fajny pomysł na film, ciekawe, jak został zrealizowany.

wszystko gra

sis  

Wysłany: 2008-09-11, 11:45   

Colorblind napisał/a:
Ty sobie obejrzyj 'Zakład o miłość', wtedy możesz pisać, że bez szału ;]
To, że coś jest jeszcze słabsze, nie oznacza, że film jest dobry. Bezszał to bezszał, tu nie obowiązuje relacyjność.
Colorblind napisał/a:
cena prysznicowa, scena prysznicowa ^^
Co Ty tam masz pod tym prysznicem??
Czekałam, czekałam, prysznic pojawił się w sumie dwukrotnie i w rezultacie się nie doczekałam. Masz na myśli tę króciuchną scenę, po której Nikhil olewa swą rozognioną małżonkę i idzie spać? :zdziwko: Przeca tam nic nie ma. To trudno nawet "momentem" nazwać v.v
Chyba, że posiadasz jakąś wersję reżyserską, w której znalazły się sceny wycięte z wersji ostateczne, której jestem posiadaczką ;p
Colorblind napisał/a:
scena prysznicowa to wynagradza xD
Proszę Cię v.v
Kawałek jego plecków i chmurne oblicze nie zmieniają faktu, że drewniany był.
Colorblind napisał/a:
a może Ty oglądałaś ten film 'Okruchy wspomnień', przyznaj się? ;>
Nie oglądałam. Ale to rozwiązanie wydało mi się najgłupsze i najbardziej urągające zasadzie prawdopodobieństwa - w miarę rozwoju akcji nasuwały się lepsze, bardziej logiczne. Ale to najgłupsze wygrało ;>

A ja zbieram się do obejrzenia "Dumy i uprzedzenia" :luka: Po "Dzisiaj tańczę, jutro kocham" trochę się boję ^^
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

Colorblind  

Wysłany: 2008-09-11, 11:53   

sis napisał/a:
Kawałek jego plecków i chmurne oblicze nie zmieniają faktu, że drewniany był.
ale ja nie twierdzę, że nie był drewniany, wskazuje Ci tylko walory, które mogą to zrekompensować ^^
sis napisał/a:
A ja zbieram się do obejrzenia "Dumy i uprzedzenia"
nie jest tak tragiczna jak 'Dzisiaj tańczę jutro kocham', może nie zachwyciła mnie tak bardzo jak ta wersja z Colinem Firthem, ale jest dosyć przyjemna ;] mi się tam podobała, a znając Ciebie to będzie: 'bez szału'. Chociaż mogli obsadzić kogoś innego w roli głównego bohatera, ale nawet ten aktor przejdzie ;]
sis napisał/a:
To, że coś jest jeszcze słabsze, nie oznacza, że film jest dobry.
Tyle, że to kwestia gustu <ale odkrycie xD >, dla Ciebie bez szału, dla mnie z szałem, dla mnie dobry film, mi się podobał, choć to nie jest typowe bolly. Natomiast stwierdzenie 'bez szału' mogłabym przede wszystkim dopasować do filmu 'Zakład o miłość' - tak to wygląda z mojej strony.
sis napisał/a:
To trudno nawet "momentem" nazwać v.v
jak na Bollywood to był moment ^^

wszystko gra

Odpowiedz do tematu