Wysłany: 2006-07-21, 20:16
Polecający: google
muminki (włóczykij -> mniam ) najlepsza bajka
ze współczesnych kreskówek: chojrak, lazlo nie pamietam co tam jeszcze było...kiedyś krowę i kurczaka oglądałam
lubię bajki co ja na to poradzę...jak się jest młodym to wstyd mówić o tym przed kolegami ale im bardziej się człowiek starzeje tym częściej się do takich rzeczy przyznaje...moze z chęci pozostania młodym chociaż w duchu
_________________ Futuristic Caramel Cow
All animals are equal but some animals are more equal then others.
Wysłany: 2006-08-08, 18:52
Polecający: google
sailor moon ogladałam kiedyś- z perspektywy czasu nie wydaję się już fajna jejku ile bym dała żeby zaczeli puszczać w tv anime- nie typu sailor, ale takie dobre anime....filmy jakieś albo cóś bo kiedyś próbowałam oglądąć evangeliona ale był po japońsku z angielskimi napisami....(a mój angielski nie stał na wystarczającym poziomie)
_________________ Futuristic Caramel Cow
All animals are equal but some animals are more equal then others.
Bajka to jeden z synonimów dzieciństwa kto w dzieciństwie bajek nie oglądał to musi być
zacofany bo bajki kształciły dziecko w stronę młodego człowieka , bajki to był określony
wzór.Gdy rodzic nie potrafił zapanować nad małym szkrabem sadzał go przed TV i tam implikowano mu różniste bajeczki i programy edukacyjne i tak m.in. Janek zamienił się w Jana.
Pamiętam jak TVN rozpoczął swoją działalność i jak emitował program młodzieżowy gdzie został wylansowany pierwszy polski boysband Just 5 i jak na tej samej stacji emitowano
Bajkowe kino w którym emitowano nowości z bajek , robiono to selektywnie :
ANIME:
Pomarańczowy kot Mikan ( mikan wróć do TV !!!! )
Super Świnka
i jeszcze ze dwa tytuły których nie pamiętam
BAJKI:
Inspector Gadget
Walter Melon
Conan
He-Man
Świat Bobbego
Kuba Guzik
i inne
Polsat oprócz emisji Bundych,Drużyny A i Renegata też wyemitował kilka pereł :
Batman - The Animated Series
Batman Beyond
Garfield
no i później weszły Pokeszitmony i bajki o 15.00 !!! Szlag trafił
Misia Koralgola..nienawidziec ja na tej bajce ryczałam bo on tam sie topił czy cos i to bylo straszne...<3letnie dziecko>. ;D ale to zostawiło niezatartą wrażliwośc na mojej psychice
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum