Mam nadzieję, że w ciągu kilku następnych lat rozwiną się urządzenia do odtwarzania e-booków i wtedy będzie można mówić o wybieraniu między e-bookami a takimi papierowymi.
Przenośne urządzenie nie męczące oczu, na którym można trzymać całą bibliotekę to byłoby coś.
_________________ Unless I'm wrong, which, you know, I'm not...
człowiek honoru napisał/a:
ja nawet jak dobije do 600postów odczekam kolejny miesiąc i dopiero wtedy bede starałs ie o niebieskosc.
Osobiście również wolę czytać książki tradycyjne, jednak jest z tym mały problem gdy się gdzieś wyjeżdża, ponieważ jak ktoś powiedzmy, że czyta 2 czy 3 książki na tydzień a przebywa poza domem miesiąć to nie weźmie 10 książek ze sobą. A z ebookami nie ma tego problemu. Bierzesz laptop na którym masz powiedzmy 50 ebooków - więc czytania, a czytania.
No ale to chyba jedyna moim zdaniem przewaga ebooka nad książkami tradycyjnymi.
_________________ Sukces.webnode.com
Serwis na temat motywacji, nauki języków, sukcesu, niezależności finansowej. Wiele artykułów, filmików oraz darmowy kurs angielskiego.
Oczywiście, że te tradycyjne książki.
Żeby można było poczuć jak pachnie, jaka jest w dotyku. Uwielbiam zapach nowych książek.
Z ebooków przeczytałam jedynie "Medaliony", ale znalazłam książkę i przeczytałam normalnie. Oczy mnie bolały i nie mogłam się skupić na treści.
A na dodatek jestem krótkowidzem i noszę okulary.
Jeśli chodzi o lekturę dla przyjemności - papierowe. Jeśli chodzi o fachowe podręczniki, to papierówki mam w bibliotece uczelnianej, elektroniczne wersje mam na kompie. Ale jak lekturka na zajęcia bywa dłuższa niż 10 stron, to drukuję
_________________ When it's time to party, We will PARTY HARD!
jestem Deviantem...
Wysłany: 2008-08-14, 23:04
Podpiszę się pod przedmówcą, zdecydowanie tradycyjne ksiązki wygrywają ranking z ebookami, mają swój urok, są praktyczniejsze...nie wspomnę o aspektach zdrowotnych , wkoncu zbyt długie skupianie wzroku w jednym punkcie w przypadku komputera bardzo osłabia ten właśnie zmysł.
_________________ Szkoda czasu na wielkie słowa, teraz jest czas na wielkie czyny...
Decyduje sie na ebooki tylko wtedy kiedy nie mam wyjscia, i nie mam jak wydrukowac.. ale przyznaje ze tradycyjne ksiazki sa o wiele lepsze, maja ten swoj niepowtarzalny klimat:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum