Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2008-02-10, 16:27
Ja nie dawno oglądałam film Stephen'a King'a - Desperacja...Bardzo fajny, polecam...aczkolwiek troche zakręcony. Jeśli ktoś lubi horrory to ten też powinien się mu spodobać. Książek jego autorstwa jakoś nie lubie czytać.
_________________ Jaki cel ma życie kiedy sensu brak...?
Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcieńczona nadzieją przyszłych dni...
Oczy zalane łzami ukazują, jak ludzie się traktują...
Zazwyczaj adaptacje utworów Kinga to porażki. Istnieje parę wyjątków, do których zaliczyłabym "Lśnienie", "Skazanych na Shawshank" i podobno "Zielona mila" jest dobrze zrobiona (pisze podobno, bo z tych trzech tytułów tylko tego nie ogladałam). Za to właśnie książki, opowiadania Króla to dla mnie mistrzostwo gatunku. Ma specyficzny styl, do którego trzeba się przyzwyczaić, ale to nie zmienia faktu, że uwilbiam jego dzieła. "To!", "Bastion", "Lśnienie" - to chyba moja czołówka. Polecam każdemu miłościkowi horrorów jako pozycje absolutnie obowiązkowe choć "Bastion" ze względu na wielowątkowość i mnogość nawiazań do innych powieści nie nadaje się raczej na pierwszą przygodę z Kingiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum