Daniel, były dostawca pizzy, obecnie pracujący jako taksówkarz, ma świra na punkcie szybkości. Jego samochód to prawdziwa torpeda. Gdy Daniel naciska pedał gazu, radary policyjne staja się bezużyteczne. Pech chciał, że trafia na Emlliena, policjanta, który właśnie po raz ósmy oblał egzamin prawa jazdy i Daniel jest zmuszony przystać na jego propozycję. Z pomocą matki Emlllena, dziewczyny Daniela oraz grupy chłopców rozwożących pizze, Daniel i Emilien próbują rozpracować niemiecki gang. Czy powiedzie im się tam, gdzie policja okazała się bezradna? Czy Emilien zdobędzie serce Petry, naczelnej inspektor, w której jest beznadziejnie zakochany? Czy Daniel odzyska prawo jazdy i spełni marzenie swego życia?
--------------------------------------------------------------------
Taxi 2
Minister obrony Japonii przybywa z wizytą do Marsylii, aby przyjrzeć się pracy grupy która walczy ze zorganizowaną przestępczością - niestety zostaje porwany przez Yakuzę, japońską mafię! W roli głównego pościgowego występuje dobrze znany z części pierwszej taksówkarz Daniel (Samy Naceri), dawniej kierowca rajdowy. Film nie różni się znacząco od pierwowzoru z 1998, po raz kolejny śmieszą nieporadność i naiwność francuskiej policji, podtrzymujące stereotyp Francuza uganiającego się za spódniczkami, jedynie sceny pościgowe są bardziej dopracowane i efekciarskie. Mimo niezbyt "górnolotnej" treści polecam na poprawę humoru, bo akurat salwy śmiechu gwarantowane, w końcu scenariusz napisał sam Luc Besson.
------------------------------------------------------------------
Taxi 3
Trzecia już część jednej z najszybszych komedii świata. Daniel, szalony i kochający niebezpieczną jazdę taksówkarz znowu będzie musiał połączyć swoje siły z policjantem Emilienem. Tym razem nasi bohaterowie będą musieli poradzić sobie z niezwykle niebezpiecznym gangiem Świętych Mikołajów.
-------------------------------------------------------------------
Taxi 4
Zawrotna prędkość Taxi 4 wciśnie Cię w fotel! Kolejna, odjazdowa część kultowej komedii Luca Bessona Taxi. Efektowne pościgi samochodowe, dziesiątki rozbitych aut to nieodzowny atrybut niecodziennych perypetii przekomicznego duetu uwielbiającego niebezpieczną jazdę taksówkarza Daniela (Samy Naceri) oraz jego przyjaciela - niezdarnego policjanta Emiliena (Frédéric Diefenthal). Tym razem staną przed największym wyzwaniem - będą walczyć z rosyjską mafią. Zawodowi kaskaderzy i tuningowane auta.
----------------------------------------
Ja sam jestem szczęśliwym posiadaczem tych 4 filmów, obejrzałem je już setki razy i nigdy ten film mi się nie znudzi;)
FILM POLECAM WSZYSTKIM !!:)(sorry ,ze wkleiłem opisy filmów, ale nie chciało mi się pisać bo ja jestem taki , ze jak sie rozpisze to opisze cały film;p i za dużo miejsca by zajęło ;P
_________________ Nawet jeśli wszyscy w Ciebie zwątpili ,pokaż że się mylili..;)
Ostatnio zmieniony przez lokowgw 2008-08-11, 19:30, w całości zmieniany 2 razy
To aż 4 częsci tego było? A ja myslałem, że to jedną w kółko dają
Ni no, tak na serio to pierwsza część miała jeszcze coś w sobie no i w sumie "pionierska" była. szkoda, że pozostałe części były praktycznie nie do odróżnienia, w kółko wałkowane to samo. No, czwórki nie oglądałem, ale nie spodziewam się nagłej zmiany treści filmu
Ogólnie... ja bym nie polecił. Raz oglądnąc pierwszą część i starczy.
Oglądałam tylko trójkę w całości i kawałek nie wiem której części (uganiali się za jakimś Belgiem). Nieco irytujące (czasem za dużo humoru w typie Luisa de Finnesa, którego nie trawię), ale ma swoje momenty.
A mi się te filmy podobały, nie oglądałam wszystkich części, z opisów jednak wiem, że oglądałam 1 i 3 i mi przypadły do gustu, nie jest to jakieś ambitne kino, ale co z tego? A niektóre momenty mnie autentycznie mocno bawią.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'A ja lubię zapach narkozy, a najbardziej - gdy jest męska' wszystko gra
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum