_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Córka czarownic. Czytałam ją tyle razy i jeszcze nie mam dosyć.
Samotność Bogów. Naprawdę piękna książka.
Czytałam także: Tam, gdzie spadają anioły, Władcę Lewawu, W Krainie kota i Lustro Pana Grymasa, ale jakoś mnie nie zachwyciły...
_________________ Don't hit a man when he's down -- kick him, it's easier
Czytaliście książki D. Terakowskiej?
Podobają się Wam one?
Jeśli tak to jakie, i która podobała Wam się najbardziej...???
Czytałam i bardzo mi się podobały. "Ono" i "Poczwarka" rzeczywiście są powieściami "dla myślących i wrażliwych", otwierają nam oczy na sprawy, które są wokół nas, ale ich nie dostrzegamy.
To dobrze, że "Poczwarka" jest lekturą w gimnazjum.
_________________ […]
„ Czego wciąż mi brak?
Przecież wszystko mam...
Nie zrozumie nigdy mnie
Ten, kto nie jest sam
Czego wciąż mi brak?”
PUSTKA.
Dla mnie osobiście pani Terakowska pisze w bardzo nudny sposób. Pamiętam jakieś 3 lata temu, albo i więcej byłem na konkursie z jej książek. Przeczytałem wtedy "Tam gdzie spadają anioły" , "Samotność Bogów" , "Poczwarka" i "Ono". Kurcze no te wszystkie książki przynajmniej dla mnie, czytało się bardzo niewyraźnie, one po prostu były takie...proste, ale poprostu pewnie takie miały być. Pamiętam wygrałem wtedy "Tam gdzie spadają anioły" i kalendarz na ścianę z reprodukcjami Van Gogha
_________________ Are You Gonna Bark All Day Little Doggie?
Bardzo lubię jej twczośc, uważam za jedną z najlepszych pisarek współczesnych w Polsce. Szkoda, że już nie żyje i jednak nie osiągnęła zasłużonego rozgłosu, kiedy np pani Grochola tak...
Moje ulubione to W krainie kota i Córka czarownic.
Nie miałam okazji przeczytać książki Ono, ale gdyby ktoś o dobrym sercu miał e-booka, to ja chętnie bym się do niego przykleiła ; ]
Szkoda, że już nie żyje i jednak nie osiągnęła zasłużonego rozgłosu, kiedy np pani Grochola tak
Ten fenomen również i mnie zastanawia.
Parę lat temu miałam czas fascynacji Terakowską, przeczytałam chyba wszystkie jej książki. Najbardziej utkwiły mi w pamięci "Poczwarka" i "W krainie kota", ale miałabym problem z określeniem, która podobała mi się najbardziej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum