Władca Pierścieni. W wakacje trzy lata temu przeczytałem ją ze cztery razy I czasem dalej mi się chce, tylko czasu teraz mam mniej, tak to bym pochłonął
_________________ When it's time to party, We will PARTY HARD!
jestem Deviantem...
Serie "Skrytobójca" i "Złotoskóry" autorstwa Robin Hobb. Mało znane, ale naprawdę świetne książki... Bogate i ciekawe uniwersum, super styl pisania,intrygująca fabuła... Miód
_________________ "Schowaj synu ten srodkowy palec, bo zaraz sobie nim zamieszam kawe" K. Grabowski
WŚRÓD KSIĄŻEK FANTASY RZĄDZĄ:
I "Eragon" i "Najstarszy"
II "Atramentowe serce" i "Atramentowa krew" Cornelii Funke
III "Opowieści z Narnii" C.S. Lewisa
chwała niebiosom, czyli nie jestem tutaj osamotniona!
czytam sporo, uwielbiam książki i trudno mi zdecydować, którą uznać za ulubioną..
Ostatnio fascynuje mnie przede wszystkim Milan Kundera, poza tym bardzo cenię sobie Marqueza, Carrolla, Schmitta, Kapuścińskiego, Gombrowicza... długo by wymieniać
"Bogaty ojciec, biedny ojciec" , autor: Robert Kiyosaki
_________________ Sukces.webnode.com
Serwis na temat motywacji, nauki języków, sukcesu, niezależności finansowej. Wiele artykułów, filmików oraz darmowy kurs angielskiego.
Ah jeśli chodzi o ulubione książki,to tylko Hemingway. Miał facet łeb,o wszytskim w sumie potrafił napisać. A ulubiony tytuł oczywiście autorstwa Hemingwaya to Komu bije dzwon. Przypadła mi do gustu,przeczytałam ją jednego wieczoru.
_________________ Czas pędzi życie mknie, a ja zastanawiam sie... czy wiesz jak boje sie... ze mogę stracić cię... i chociaż nie wiele mam nie wiele wiem nim zamkniesz oczy to wiedz... że tak bardzo Kocham Cię....
Illiada- Homer
Odyseja- Homer
Książe- Machiavelli
Nowy, Wspaniały Świat - Aldous Huxley
Praktycznie wszystkie dzieła Korneliusza Makuszyńskiego ( wiem że trochę dziecinne, ale można dostrzec większą głębie )
Miasto Śniących Książek - Walter Moers
Trylogia Władcy Pierścieni - Tolkiem
Hobbit - Tolkiem
El Cantar del Mio Cid - Anonim ( przeczytalam w oryginalnym starym hiszpanskim )
Droga do Szaleństwa - Lovecraft
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum