ja to w podstawówce i w gimnazjum miałam ok. 5.0 średnią P na tym poziomie sie mniej więcej trzymałam..
teraz sie nie uczę, więc średnia dramatycznie spadła... utrzymuje sie na poziomie mniej więcej koło 4.0 ... różnie to bywa
_________________ "Szukam abstrakcyjnych sposobów na wyrażenie rzeczywistości, abstrakcyjnych form, które oświecą moją własną tajemnicę" Eric Cantona
Nie uczcie się dla średniej. Uczcie się dla satysfakcji i samospełnienia
Jedno z drugim (i trzecim ;p) idzie na ogół w parze ;]
Skoro już się tu taki kącik chełpliwości powszechnej zrobił i ja się pochełpię: wychodząc z podstawówki (ósma klasa, błogosławiony stary bezgimnazjalny system) miałam średnią 5,8; przez cztery lata liceum trzymałam mniej więcej stałe 4,5; po III roku studiów mam 4,9 i muszę przyznać, że możliwość comiesięcznego oskubania uczelni z (mizernej, bo mizernej, ale jednak) gotówki w ramach stypy naukowej to całkiem miły dodatek do wspomnianej tu prywatnej satysfakcji i samospełnienia ;]
A co tam, też się pochwalę: w gimnazjum, w trzeciej klasie miałam chyba 5,8 średnią, w LO stała na poziomie 4,8 co dawało mi kasę po każdym semestrze z podstawówki nie pamietam, a nie chce mi się ruszyć po świadectwo i potem liczyć, a na studiach jeszcze nie mam średniej ;P
no to i ja napisze, chociaz nie bardzo jest sie czym chwalic ;p
w podstawowce, czyli przez te 6 lat (yeah, genialny system gimnazjalny ...) mialem 5,2 -5,3.
w gimnazjum, jako ze nieco zmienilo sie moje podejscie do zycia ;p i zmienili sie wszyscy nauczyciele i przeniesli mnie z mojej podstawowki to szkoly z ktorej zawsze sie smialismy i z ktora zawsze byla wojna - w pierwszej klasie mialem ledwo 4,1 potem juz ok i skonczylem gimnazjum majac chyba 4,9.
w liceum przez pierwsze 2 lata cos w okolicach 4,6 a na koniec liceum 4,9.
odkad jestem na studiach sredniej nie licze bo to sie w moim przypadku mija z celem. na studiach zyje i ucze sie tak zeby zaliczyc, zbyt czesto mam takie przedmioty i takich wykladowcow gdzie nie zawsze moja wiedza ma jakiekolwiek znaczenie. po pierwszym semestrze przestalem sie tym przejmowac.
_________________ Imagine there's no heaven
iIs easy if you try
No hell bellow us
Above us only sky
No to ja w podstawowce i gimnazjum mialal zawsze 4,5-4,6 i jakos noe plakalam z tego powodu. Jak wychodzilam z gimnazjum mialam 4,9 (paseczek ) dzieki czemu dostalam sie do wymazonego liceum. W liceum mialam zawsze 4,0. Nie czuje sie z tego powodu jakas niedowartosciowana, bo zawsze ocenialam sytuacje; jesli potrzebna byla mi do szczescia wyzsza srednia, to sie uczylam i ja zdobywalam, a jesli jej nie potrzebowalam, to...
asia29 napisał/a:
Hej, mam do was takie pytanie, jaka jest dobra średnia w 6kl?? (podstawówki) bo ja mam 4.45 i uważam, że to źle i jest mi smutno
Dobra srednia to taka, ktora Cie satysfakcjonuje. A jesli twoja Ci nie wystarczy do szczescia, to nie smuc sie, tylko zacznij uczyc. Troche wiary w siebie i samodyscypliny, a na pewno na koniec roku twoja srednia Cie ucieszy. Powodzenia!
_________________ "Kiedy pragniemy czegoś, to cały Wszechświat działa na naszą korzyść."-Paulo Coelho "Podręcznik wojownika światła"
Od 1-3 klasy zawsze miałam wysoką średnią i miałam czerwony pasek. W czwartej klasie 4.8 + czerwony pasek, w piątej 5.22 (!) + czerwony pasek, a w tym roku zobaczymy... (na pierwsze półrocze mam powyżej 4, ale chyba nie powyżej 4.75...)
Wysłany: 2008-01-25, 18:51
Polecający: wujek Google
Ha, w 6 klasie miałam podobną średnią- jak dla mnie ponad 4.0 to już jest dobrze. Teraz to mam ze 2.9 Eh, a na koniec wychodzi ze 3.5... jakoś system wartości mi się zmienił o 180 stopni.
_________________ Żyj tak , żebyś po latach mógł powiedzieć: Przynajmniej się nie nudziłem.
jestem w szoku ;p
moich średnii z podstawówki, gimnazjum i liceum to nie mam co wypisywać, bo są zwykłe, przeciętne, wtedy to ja się w ogóle nie uczyłam, ogólnie robiłam "nic", zajmowałam się tylko paroma przedmiotami, które rzeczywiście bardzo lubiłam. Dopiero na studiach zaczęłam robić w pełni to, co lubię, więc i nauka stała się w miarę przyjemna i takowymi średniami mogę się pochwalić, na pierwszym roku: 4,86, na drugim, 4,84, a na tym jeszcze nie wiem, choć też niezła się szykuje ;] uff, wyrzuciłam to z siebie, od razu mi lepiej - miło jest dostawać od swojej uczelni piękną trzycyfrową sumkę co miesiąc ;] takie uczucie błogości ;]
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
yayć jak tak patrze na te wasze średnie to aż mnie w oczy kuje ( XDDD )
jeszcze nigdy nie wyszłam ze średnią powyżej 4,3 i nie zeszłam poniżej 4,0 .
Colorblind napisał/a:
estem w szoku ;p
moich średni z podstawówki, gimnazjum i liceum to nie mam co wypisywać, bo są zwykłe, przeciętne, wtedy to ja się w ogóle nie uczyłam, ogólnie robiłam "nic", zajmowałam się tylko paroma przedmiotami, które rzeczywiście bardzo lubiłam.
nie wiem czemu, ale mam tak samo wychodzę z założenia, że powinno się uczyć rzeczy lubianych, interesujących i najlepiej przydatnych (choć o to ostatnie ciężko w szkole xP )
asia29 napisał/a:
Hej, mam do was takie pytanie, jaka jest dobra średnia w 6kl?? (podstawówki) bo ja mam 4.45 i uważam, że to źle i jest mi smutno
niema co się przejmować każdy ma inne ambicje co do swoich wyników w nauce ^^ jeden skacze z radości mając 2,0 inny rozpacza mając 5,0 . Gusta są różne, więc niema jednoznacznej odpowiedzi na pytanie 'czy średnia 4,45 jest dobra czy zła'. Mnie osobiście nie interesuje średnia powyżej 4,3 gdyż wiem ile z tym problemów i nauki się wiążę. Jeśli nie zadowala cię Twoja średnia to zrób wszystko żeby to naprawić .
w 6 klasie to ja mialam z paskiem ;> bodajże 5.1 srednią a teraz jestem ww 3 liceum i nie ma rewelacji ;/ najwyzszą srednia mialam z tych trzech lat, czyli 3.1 wiem, że nie bardzo, ale co tam teraz będziesz jeszcze lepiej
_________________ Prawdziwy przyjaciel nawet nie widząc Cię wie, że jest Ci źle ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum