• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

mmmasha  

Wysłany: 2008-01-08, 20:25   
   Polecający: olenkaa1690

ja to w podstawówce i w gimnazjum miałam ok. 5.0 średnią :P P na tym poziomie sie mniej więcej trzymałam..
teraz sie nie uczę, więc średnia dramatycznie spadła... utrzymuje sie na poziomie mniej więcej koło 4.0 ... różnie to bywa :)

Glory, glory... Manchester United

roosky  

Wysłany: 2008-01-08, 21:46   

Nie uczcie się dla średniej. Uczcie się dla satysfakcji i samospełnienia :D :D

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-01-08, 22:17   

roosky napisał/a:
Nie uczcie się dla średniej. Uczcie się dla satysfakcji i samospełnienia
Jedno z drugim (i trzecim ;p) idzie na ogół w parze ;]

Skoro już się tu taki kącik chełpliwości powszechnej zrobił i ja się pochełpię: wychodząc z podstawówki (ósma klasa, błogosławiony stary bezgimnazjalny system) miałam średnią 5,8; przez cztery lata liceum trzymałam mniej więcej stałe 4,5; po III roku studiów mam 4,9 i muszę przyznać, że możliwość comiesięcznego oskubania uczelni z (mizernej, bo mizernej, ale jednak) gotówki w ramach stypy naukowej to całkiem miły dodatek do wspomnianej tu prywatnej satysfakcji i samospełnienia ;]

"czasem mam ochotę ich wszystkich obrzygać"

grlało, matulu

roosky  

Wysłany: 2008-01-09, 00:19   

Faktycznie jak tak na to spojrzeć to fakt faktyczny się wysuwa :hyhy:

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-01-09, 21:59   

A co tam, też się pochwalę: w gimnazjum, w trzeciej klasie miałam chyba 5,8 średnią, w LO stała na poziomie 4,8 co dawało mi kasę po każdym semestrze :hyhy: z podstawówki nie pamietam, a nie chce mi się ruszyć po świadectwo i potem liczyć, a na studiach jeszcze nie mam średniej ;P

need a hug.
anyone?

End3r  

Wysłany: 2008-01-10, 10:41   

no to i ja napisze, chociaz nie bardzo jest sie czym chwalic ;p
w podstawowce, czyli przez te 6 lat (yeah, genialny system gimnazjalny ...) mialem 5,2 -5,3.
w gimnazjum, jako ze nieco zmienilo sie moje podejscie do zycia ;p i zmienili sie wszyscy nauczyciele i przeniesli mnie z mojej podstawowki to szkoly z ktorej zawsze sie smialismy i z ktora zawsze byla wojna - w pierwszej klasie mialem ledwo 4,1 :P potem juz ok i skonczylem gimnazjum majac chyba 4,9.
w liceum przez pierwsze 2 lata cos w okolicach 4,6 a na koniec liceum 4,9.
odkad jestem na studiach sredniej nie licze bo to sie w moim przypadku mija z celem. na studiach zyje i ucze sie tak zeby zaliczyc, zbyt czesto mam takie przedmioty i takich wykladowcow gdzie nie zawsze moja wiedza ma jakiekolwiek znaczenie. po pierwszym semestrze przestalem sie tym przejmowac.
Above us only sky

Katharsis  

Wysłany: 2008-01-10, 16:18   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

No dobrze, to i ja ;d

Czwarta klasa podstawowki: 5.4 (najlepszy kumpel rowniez 5.4)
Piata klasa podstawowki: 5.4 (kumpel 5.2)
Szosta klasa: 5.2 (kumpel 5.4)

Konkurowalismy od zawsze, nic przy tym sie nie uczac ;) przykro mi bylo, ze byl jednak lepszy ;p

Potem wyjazd do Niemiec... z powodu nieznajomosci jezyka poszedlem do sredniej poziomem szkoly, Realschule.

Srednia: 2.0, odpowiada polskiej 5.0 :)
Przeniesli mnie do szkoly o wyzszym poziomie nauczania, Gymnasium.

Srednia: 2.3 :) i mimo slabej znajomosci niemieckiego - najlepsza w klasie ^^

Panna_Nikt  

Wysłany: 2008-01-11, 22:52   
   Polecający: google

Ja miałam w podstawówce najwyższą 5.4 najniższą 4.8
Taaaakaaa mądra byłam.

W gimnazjum najwyższą miałam 4.8 najniższą 4.3

Teeeż mądra byłam.

Teraz jestem w Liceum i mam równą 4.0 ,ale już nie jestem taka mądra ; p
Sennego dnia w królestwie mroku...''

klauficzek  

Wysłany: 2008-01-25, 18:24   Re: średnia

No to ja w podstawowce i gimnazjum mialal zawsze 4,5-4,6 i jakos noe plakalam z tego powodu. Jak wychodzilam z gimnazjum mialam 4,9 (paseczek ;) ) dzieki czemu dostalam sie do wymazonego liceum. W liceum mialam zawsze 4,0. Nie czuje sie z tego powodu jakas niedowartosciowana, bo zawsze ocenialam sytuacje; jesli potrzebna byla mi do szczescia wyzsza srednia, to sie uczylam i ja zdobywalam, a jesli jej nie potrzebowalam, to... ;)

asia29 napisał/a:
Hej, mam do was takie pytanie, jaka jest dobra średnia w 6kl?? (podstawówki) bo ja mam 4.45 i uważam, że to źle i jest mi smutno :(

Dobra srednia to taka, ktora Cie satysfakcjonuje. A jesli twoja Ci nie wystarczy do szczescia, to nie smuc sie, tylko zacznij uczyc. Troche wiary w siebie i samodyscypliny, a na pewno na koniec roku twoja srednia Cie ucieszy. Powodzenia! :)

Vega  

Wysłany: 2008-01-25, 18:30   

Od 1-3 klasy zawsze miałam wysoką średnią i miałam czerwony pasek. W czwartej klasie 4.8 + czerwony pasek, w piątej 5.22 (!) + czerwony pasek, a w tym roku zobaczymy... (na pierwsze półrocze mam powyżej 4, ale chyba nie powyżej 4.75...)

auris1948  

Wysłany: 2008-01-25, 18:51   
   Polecający: wujek Google

Ha, w 6 klasie miałam podobną średnią- jak dla mnie ponad 4.0 to już jest dobrze. Teraz to mam ze 2.9 :hyhy: Eh, a na koniec wychodzi ze 3.5... jakoś system wartości mi się zmienił o 180 stopni.

Colorblind  

Wysłany: 2008-01-25, 21:38   

sis napisał/a:
5,8
Sol napisał/a:
5,8
jestem w szoku ;p
moich średnii z podstawówki, gimnazjum i liceum to nie mam co wypisywać, bo są zwykłe, przeciętne, wtedy to ja się w ogóle nie uczyłam, ogólnie robiłam "nic", zajmowałam się tylko paroma przedmiotami, które rzeczywiście bardzo lubiłam. Dopiero na studiach zaczęłam robić w pełni to, co lubię, więc i nauka stała się w miarę przyjemna i takowymi średniami mogę się pochwalić, na pierwszym roku: 4,86, na drugim, 4,84, a na tym jeszcze nie wiem, choć też niezła się szykuje ;] uff, wyrzuciłam to z siebie, od razu mi lepiej - miło jest dostawać od swojej uczelni piękną trzycyfrową sumkę co miesiąc ;] takie uczucie błogości ;]

'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!'
wszystko gra

magda666  

Wysłany: 2008-01-27, 17:35   

yayć jak tak patrze na te wasze średnie to aż mnie w oczy kuje ( XDDD )

jeszcze nigdy nie wyszłam ze średnią powyżej 4,3 :oczami: i nie zeszłam poniżej 4,0 .

Colorblind napisał/a:
estem w szoku ;p
moich średni z podstawówki, gimnazjum i liceum to nie mam co wypisywać, bo są zwykłe, przeciętne, wtedy to ja się w ogóle nie uczyłam, ogólnie robiłam "nic", zajmowałam się tylko paroma przedmiotami, które rzeczywiście bardzo lubiłam.

nie wiem czemu, ale mam tak samo :] wychodzę z założenia, że powinno się uczyć rzeczy lubianych, interesujących i najlepiej przydatnych (choć o to ostatnie ciężko w szkole xP )

asia29 napisał/a:
Hej, mam do was takie pytanie, jaka jest dobra średnia w 6kl?? (podstawówki) bo ja mam 4.45 i uważam, że to źle i jest mi smutno :(

niema co się przejmować :) każdy ma inne ambicje co do swoich wyników w nauce ^^ jeden skacze z radości mając 2,0 inny rozpacza mając 5,0 . Gusta są różne, więc niema jednoznacznej odpowiedzi na pytanie 'czy średnia 4,45 jest dobra czy zła'. Mnie osobiście nie interesuje średnia powyżej 4,3 gdyż wiem ile z tym problemów i nauki się wiążę. Jeśli nie zadowala cię Twoja średnia to zrób wszystko żeby to naprawić :] .

lilusiaaa  

Wysłany: 2008-02-08, 16:14   

w 6 klasie to ja mialam z paskiem ;> bodajże 5.1 srednią :P a teraz jestem ww 3 liceum i nie ma rewelacji ;/ najwyzszą srednia mialam z tych trzech lat, czyli 3.1 :/ wiem, że nie bardzo, ale co tam :P teraz będziesz jeszcze lepiej :D :rotfl:

Szlachcianka  

Wysłany: 2008-02-08, 16:45   
   Polecający: Google

To były czasy, kiedy miało się świadectwa z paskiem ;) Teraz na semestr miałam 3,5, czyli nie jest tragicznie :P
_______

<33

Odpowiedz do tematu