Witam.
Po gimnazjum chcę iść do liceum z klasą profilowaną wojskową. Do tych co stwierdzą, że to jest chwilowe zaślepienie powiem, że się mylą;] Chcę iść dalej w tym kierunku.. Wiem co jest mi do tego potrzebne i będę do tego dążyć;]
Słyszałam, że w ostatnich czasach dużo dziewczyn chce iść do wojska, lecz, pomimo tego, że się dostają, większość odpada na pierwszych 'torach przeszkód' i testach..
Co Wy myślicie na temat kobiet w wojsku?
Myślicie, że te licea są na takim poziomie, że większość po prostu wymięka?
Proszę o Wasze opinie;]
Pozdrawiam.
P.S. Jeśli masz zamiar pisać durne komentarze na ten temat, też Cię pozdrawiam;] ale proszę wyjdź.
Jestem za. Wojsko dla tych, którzy tego chcą bez względu na płeć.
Też tak uważam. Ale bez taryfy ulgowej. Czują się na tyle sprawne i zdeterminowane, by porywać się na karierę w wojsku - okej, ale bez żadnych dziewczyńskich udogodnień. Poza tymi niezbędnymi, wynikającymi z pewnych różnic w płci.
Jeśli masz chęć i jesteś wystarczająco zdeterminowana - proszę bardzo, idź dalej w tym kierunku. Armia w Polsce staje się zawodowa, więc nie będziesz miała na swojej drodze innych przeszkód niż wytrzymałość i pewne umiejętności.
Kobiety które z własnej woli chcą iść droga wojskową mają silny charakter i specyficzne uwarunkowania. Ja nie mam nic przeciwko, o ile wiedzą na co się piszą, a ich pomysł to nie jest chwilowe zauroczenie tą kariera.
_________________ Zgaduj zgadula a trafisz do ula, za pszczelim przewodem pójdziemy za miodem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum