a ja prócz klimatów Peja-Nagły Atak Spawacza, 2pac-Snoop Dogg i Green Day-The Doors słucham sobie Boba Marleya
Reggae wprowadza mnie w taki fajny, beztroski nastrój...
uwielbiam tą muzykę gdy jestem wkurzony albo zmęczony.. rozluźnia i wbija w lekki rytm odrazu się odprężam i mam dobry humor, nawet do ludzi staje się milszy ^^
jeśli o mnie chodzi to ta muzyka działa cuda
Rasta_Dave napisał/a:
Ja, ja, ja słucham
Rewelacyjnie wpływa na mnie. Czuję się jakby nie było kłopotów, jakby wszyscy byli przyjaciółmi. Słucham takie starsze zespoliki. Bob Marley i The Wailers, Inner Circle, UB40, Bobby McFerrin, czasem Jimmy Cliff. To jest muzyka upajająca moją duszę.
Słucham a i owszem reggae, ragga , ska, dancehall itd. Gentelmana, Marleyów a w szczególności Damiana , Zoe, Alborosie z polskich ndk, ewr, vavamuffin, ib, loce sen-c music naprawdę jest ich dużo :)
Big up
_________________ Jeśli ktoś mówi Ci że ganja to twój wróg - to ją spał,
Jeśli ktoś mówi Ci że ganja twoim wrogiem - rozpał ogień,
jeśli boisz się, że będziesz miał kłopoty - spal do wody !!
Wydaje mi się, że trochę jestem obyty z tą muzyką, w końcu od wielu lat słuchało się takich rzeczy jak Kultura, Izrael, Bakszysz itd. Jednakowoż ostatnio ta muzyka mnie nudzi, nie mogę jakoś na nowo załapać tego, wszystko wydaje mi się muzycznie mdłe, ciągle powtarzany ten sam motyw, a jedyne co się zmienia to wokal - co przestało mnie już ciekawić. Na ostatnim koncercie Vavamuffin, a ich przecież bardzo lubię, myślałem, że zasnę.
Pewnie też świetny ale jeszcze sam Mesajah bedzie miał tylko kiedy podobno w czerwcu <lol >
_________________ Jeśli ktoś mówi Ci że ganja to twój wróg - to ją spał,
Jeśli ktoś mówi Ci że ganja twoim wrogiem - rozpał ogień,
jeśli boisz się, że będziesz miał kłopoty - spal do wody !!
Jednakowoż ostatnio ta muzyka mnie nudzi, nie mogę jakoś na nowo załapać tego, wszystko wydaje mi się muzycznie mdłe, ciągle powtarzany ten sam motyw, a jedyne co się zmienia to wokal - co przestało mnie już ciekawić.
Mam podobnie. Trochę mi się już przejadło, zdecydowanie bardziej podchodzi mi w wersjach "doprawianych", idących w kierunkach ska albo raggowo-dubowo-dancehallowo-reggaetonowych. Żywszych i mniej jednolitych.
Chociaż nadal pobrzmiewa u mnie niekiedy rodzina Marleyów. Ostatnio najczęściej pani Rita i "Summer Daisies" Juliana.
Po Marleyach cała reszta jest już wtórna ;p
bro napisał/a:
Jednakowoż ostatnio ta muzyka mnie nudzi, nie mogę jakoś na nowo załapać tego, wszystko wydaje mi się muzycznie mdłe, ciągle powtarzany ten sam motyw, a jedyne co się zmienia to wokal - co przestało mnie już ciekawić.
Mam podobnie. Trochę mi się już przejadło, zdecydowanie bardziej podchodzi mi w wersjach "doprawianych", idących w kierunkach ska albo raggowo-dubowo-dancehallowo-reggaetonowych. Żywszych i mniej jednolitych.
Chociaż nadal pobrzmiewa u mnie niekiedy rodzina Marleyów. Ostatnio najczęściej pani Rita i "Summer Daisies" Juliana.
Po Marleyach cała reszta jest już wtórna ;p
ołł czyżbym miała to samo ? ;x
nie moge zniesc tych dzwięków noo jakoś ostatnio, nudze sie juz po 1 utworze
Wysłany: 2008-06-26, 15:08
Polecający: dzieki sobie xD
Reggae to wspaniala, piekna i prosta muzyka ..
Nie bardzo wyobrazam sobie moje zycie bez tej muzyki
I trzeba pamietac ze reggae to nie tylko Bob Marley ale takze Misty In Roots, Vavamuffin (choc to bardziej ragga ale wkoncu pokrewinstwo ) .. itd.
Jamajska muzyka nie zaleznie od gatunku jest wspaniala
Przy reggae mozna sie wyluzowac, przy Dancehallu potanczyc
Kazdy znajdzie cos dla siebie:)
Bless Ya Bracia i Siostrzyczki ;*
Waleczny napisał/a:
Ktoś pisał o NDK? Wiesz, że jakos teraz ma wyjść och nowy album? Ciekawe jaki będzie!
NDK jak zabiera sie do roboty to zawsze wychodzi imto na dobre
Bedzie bajecznyy
Hegemon napisał/a:
Trzymam kciuki zeby to byla jakas kosmiczna katastrofa.
Sluchaj jezeli nie lubisz danej muzyki to poprostu jejnie sluchaj i nie zycz wokalistom tego nurtu by nowy album stal sie katastrofa ...
Tak sie nie robi ...
jezeli ja czegos nie lubie to nie slucham i nie wypowiadam sie na ten temat ...
Widzisz bo sa wsrod nas ludzie ktorzy zajmuja sie ta muzyka a nietylko jej sluchaja tj. ja ...
I nie jest to mile czytac komenty takie jakie ty piszesz ... .
Pozatym NDK czy inny zespol grajacy takamuzyke zawsze znajdzie odbiorcow ..
Natty z Mesajah'em napewno nie beda zabiegac o twoje wzgledy bo my uznajemy wolnosc wyboru i nie bedziemy zmuszac by ktos lubil ta muzyke naprawde ...
Pzdr.
_________________ >>to nie jest zadna bajka to jest szczera prawda<<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum