Ludzie się nad nim strasznie rozwodzą, więc przez ciekawość ściągnęłam kilka utworów. I nadal doszukuję się tej niezwykłości, na którą wszyscy dali się nabrać.
Na razie nie dostrzegam i bardzo przypominają mi po prostu głupiutkie pioseneczki o miłości i wielkiej tęsknocie, ale nie zniechęcam się - szukam dalej.
Pamiętam, ze piosenka Chryzantemy złociste mnie zaskoczyła.
Pamiętam, ze piosenka Chryzantemy złociste mnie zaskoczyła.
'Chryzantemy złociste' to piosenka zespołu Kury, masz źle opisane piosenki
Jóga napisał/a:
Na razie nie dostrzegam i bardzo przypominają mi po prostu głupiutkie pioseneczki o miłości i wielkiej tęsknocie, ale nie zniechęcam się - szukam dalej.
możesz podać tytuły tych piosenek?
Ogólnie SDM lubię, wykorzystywali chociażby wiersze Stachury ^^ Najbardziej lubię 'Wędrówką życie jest człowieka', 'Czarny blues o czwartej nad ranem, 'Biała lokomotywa', 'Nie brookliński most', 'Jest już za późno, nie jest za późno' - najogólniej najbardziej podobają mi się ich starsze piosenki.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana.Zielono mi i spokojnie, zielono mi' wszystko gra
To ten zespół co śpiewał, że dziewczyna go rzuciła i że rzuci sie pod pociąg, ale nic mu nie będzie bo pociąg jedzie po innym torze?
-Jesli tak to znam tylką tą piosenkę ale nie zamierzam raczej więcej poznawac
-Jeśli nie, to nie znam wogle i nie zamierzam raczej poznawać
_________________ Summoning his cosmic powers
And glowing slightly from his toes
His psychic emanations flowed...
To ten zespół co śpiewał, że dziewczyna go rzuciła i że rzuci sie pod pociąg, ale nic mu nie będzie bo pociąg jedzie po innym torze?
-Jesli tak to znam tylką tą piosenkę ale nie zamierzam raczej więcej poznawac
I to jest w sumie cały Twój post, bo dokładnie o tą piosenkę chodziło ^^
Lubię SDM. Mają uspokajające piosenki, moje ulubione mniej wiecej pokrywają się z tym, co napisała Colorblind. Do tego absolutnie rozbraja mnie "Majka" w wersji koncertowej, no i mam sentyment do "Bieszczadzkich aniołów".
Psycho Krusher napisał/a:
Nie no, ta piosenka jest fajna, tylko tytułu nie znam więc jakby jakaś dobra dusza znała i podała to byndę "dźwięczny" ^^
"Chryzantemy złociste" zespołu Kury
_________________ Dum spiro, spero.
smarkula.
Ostatnio zmieniony przez Sol 2008-08-20, 19:44, w całości zmieniany 1 raz
A ja słyszałam tylko w wykonaniu zespołu Kury i nie wyobrażam sobie innej wersji
_________________ The joy of celebration, the happiness of sharing,
The beauty of a perfect year -
Thats what you're wished at New Year and always!
Happy New Year!
Tia. Britney Spears nagrała "Satisfaction" - to znaczy, że to jej piosenka?
SDM śpiewający Stachurę - lubię i szanuję. Przyznam się jednak, że sam zespół na dłuższą metę mnie nudzi, więc jednym cięgiem słuchać nie potrafię. Może przez te uspokajające właściwości, o których wspominała Sol.
Nie sposób jednak nie przyznać, że jako materiał eksploatacyjny do ogniska i gitary sprawdzają się wyśmienicie. Miałam znajomą, która wykonywała "Czarny blues o czwartej nad ranem" i "Kim właściwie była ta piękna pani" (prywatnie uwielbiam^^) tak brawurowo, że aż ciary szły. Problem polegał jednak na tym, że najpierw poznałam jej interpretację, a dopiero potem oryginał. I po porównaniu... rozczarował mnie. Niestety.
A to dziwne, bo mój kumpel też twierdził że to SDM śpiewa...
a mój twierdził, że U2 to polski zespół
sis napisał/a:
Tia. Britney Spears nagrała "Satisfaction" - to znaczy, że to jej piosenka?
nie wiedziałaś? Tak samo jak 'Wódka' jest PP^^
bro napisał/a:
ciekawa dyskusja, a można się dowiedzieć na jakiej płycie SDM wydali "chryzantemy"?
też rada byłabym się dowiedzieć na jakiej płycie SDMu jest ta piosenka
sis napisał/a:
Nie sposób jednak nie przyznać, że jako materiał eksploatacyjny do ogniska i gitary sprawdzają się wyśmienicie.
ognisko, śpiewy, bez SDMu się nie liczy, mają klimat te piosenki, i także mam paru znajomych, którzy potrafią tak cudownie zaśpiewać te piosenki, że są nawet lepsze od oryginałów^^, poza tym tworzą naprawdę niezłą atmosferę
sis napisał/a:
SDM śpiewający Stachurę - lubię i szanuję.
No i to cieszy - łiiiiiiiii ;]
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana.Zielono mi i spokojnie, zielono mi' wszystko gra
sis, gdzie znalazłaś interpretację, możesz podać stronę albo napisać na PW o co chodzi?
SDM lubię od paru lat, dzięki jednej z moich koleżanek. Mają klimat i teksty są naprawdę świetne. Bieszczadzkie Anioły, Pieśń na wyjście, Opadły mgły wstaje nowy dzień uwielbiam szczególnie, a Banita to już po prostu czysty majstersztyk.
Ja też nie potrafię ich słuchać ciągiem, ale są dni kiedy jakaś ich piosenka chodzi mi po głowie i muszę ich posłuchać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum