Witam, jestem siedemnastoletnią dzieczyną, która około 3 tygodnie temu zaczeła współżyć z partnerem. Pisze z pytaniem, otóż wczoraj uprawiałam miłość z chłopakiem , jeszcze nie kupiłam tabletek antykoncepcyjnych , ponieważ muszę czekać na miesiączke, co spowodowało że zabezpieczyliśmy się gumkami.. W momencie , gdy chłopak powiedział że skonczył wyjał penisa wraz z gumką z pochwy, a ja poczułam mokro w kroczu. Dotknełam i na palcach mialam przezroczysty oraz mlecznobiały śluz. Zastanawiam się czy jest to normalne podczas stosunku. Czy moglo dojsc do zaplodnienia, ale w takim razie jakim cudem skoro kochalismy się z gumkami.? Naprawde dziwna sytuacja.. jestem przerazona chyba bede musiala kupci tableki Postinor-Duo, ale wlasciwie jezeli inne osoby mialy podobnny kolor 'orgazmu' czy tez 'wydzieliny' to nie potrzebnie wydalabym te 80 zl dlatego prosze o odpowiedz .. Pozdrawiam
wiem, że PO jest bardzo mocnym lekiem, farmaceutka mnie uświadomila w tym.
jezeli mowisz ze te kolory są calkiem normalne to nie mam sie czego obawiac.?
[ Dodano: 2008-07-02, 21:07 ]
następnym razem zamiast pytać na forum poszperaj trochę w internecie a znajdziesz takie informacje na stronach ginekologicznych.
iwna_1991 napisał/a:
tableki Postinor-Duo
Uwierz mi , ze siedzę prawie caly dzień na internecie, i staram się szukać jak najwiecej informacji na ten temat.. nie mogę znalesc, jedynym ratunkiem bylo dla mnie FORUM.
jezeli mowisz ze te kolory są calkiem normalne to nie mam sie czego obawiac.?
jeśli sprawdził Twój partner, czy gumka po stosunku była cała, tzn nie przedziurawiona i nic z niej nie wyciekało, a jedynym Twoim zmartwieniem był kolor śluzu - to nie masz czym się martwić.
_________________ egzystuję więc myślę.
niestety to drugie nie wszystkim jest dane.
Nie, to antykoncepcja po, czyli tabletki brane do 72 h po stosunku. Tabletki wczesnoporonne RU można brać do trzeciego miesiąca ciąży. No i oczywiście RU są w Polsce nielegalne.
_________________ Be kind to me, or treat me mean.
I'll make the most of it, I'm an extraordinary machine
Nie czepiajmy się szczegolow wszyscy wiemy o co chodzi... Najgorsze jest to ze nie sprawdzilam z chlopakiem czy gumka jest cala.. dlatego tez po dlugiej rozmowie stwierdzilismy, ze jedynym rozwiazaniem bedzie wizyta jutrzejsza u lekarza , a nastepnei kupno tabletek PO. Mysle ze to bedzie najlepsze rozwiazanie, objawy sa rozne wiem.. duza dawka hormonow robi swoje, nie ukrywam ze wole wziasc PO niz czekac te 5 dni na test ciazowy, a jezeli jednak jestem w ciazy ? Wtedy to dopiero bedzie problem. Nie wyobrazam sobie na dzien dzisiejszy zycia z dzieckiem, jak wiekszosc nastolatek, uczących się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum