oj stary mi nikt nie pokazywal filmow ani na zywo...dasz rade!Pierwszego dreada to nawet rozwalilem,a pozniej juz bylo lepiej i w koncu zalapalem jak sie to robi!Musisz probowac,a dzierganie wejdzie Ci w krew tak jak babci robotki na drutach bez patrzenia i sweter caly wychodzi!Pozdrawiam
Ale zanim wejdzie mu w krew to dzierganie to dużo ekhm krwi upłynie.. W moim przypadku tak było że zanim nauczyłem się odpowiednio operować szydełkiem to miałem kciuka, palec wskazujący i środkowy cały pocięty szydłem i krew się lała.. Ale później to będzie robił, przyzwyczai się i pójdzie jak z górki z dzierganiem.
0,5, 0,55, 0,6 też może być albo nawet 0,45 jak Ci się uda dostać. Sam sprawdzisz, którym Ci wygodniej.
Osobiście preferuję 0,55, ale i 0,6 nie gardzę. Cieńszych nie lubię, bo są za ostre, a nie mam aż tak twardych dreadów i ciut grubszymi spokojnie da się manewrować. Ale to musisz przetestować na sobie ;]
Dzisiaj sobie uświadomiłem na jakim zadupiu mieszkam. Dowiedziałem się, że jest u mnie druga pasmanteria (!), ale trochę mało rzeczy tam mająm, dlatego też kupiłem szydło oznaczone TULIP JAPAN 4 1.25mm. Nadaje sie?
No i lipa.... Popsułem sobie dreda. Powyłaziło jeszcze więcej włosów niż wcześniej. Teraz to w ogóle wyglądam idiotycznie. ;/ Ja sam sobie nie poradzę, bo postałem 10 minut przed lustrem i nie mogłem złapać tych włosów. Albo Wy macie wprawę i mówicie, że jest łatwo, albo ja jestem jakimś kaleką. ;/
postałem 10 minut przed lustrem i nie mogłem złapać tych włosów.
szydełkujesz dready patrzac do lustra ? yyy to sie robi na wyczucie : ) pomachaj, cierpliwosci mi tez od razu nie wychodzilo ; ) złap sobie jedna reka dreada dwoma palcami w miejscu gdzie chcesz zszydelkowac a drugą chwyc szydelko i wbij je w miejsce miedzy palce i szydełkuj prawo lewo prawo lewo : >
Mądrze Absurd prawi.
Tylko zmień szydło na cieńsze, bo 1.25mm niewiele zdziałasz.
Na pocieszenie dodam, że może i na zadupiu mieszkasz, ale szydła macie dobre - Tulipy są chyba najlepsze na rynku ;] Ostre jak diabli, ale cuda czynią
I nie przejmuj się - to kwestia wprawy. Po paru razach wyczujesz o co chodzi i będzie Ci zdecydowanie łatwiej.
sis ma rację, tulipy są naprawdę dobre tylko to 1,25mm to jak na moje oko zdecydowanie za wielkie, nie poradziłabym sobie z czymś takim ;] przydałoby ci się o połowę mniejsze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum