A oto moje dredziki
3 najgrubsze i najdłuższe dredy zrobiłam bez szydełka tylko za pomocą rąk i grzebienia.
Dredy są zrobione z moich włosów, dość długa historia ale ją skrócę,
jak byłam mniejsza miałam obcięte włosy i schowane gdzieś tam w szafie, znalazłam zrobiłam z tych włosów dredy i doczepiłam do swoich.
Dredów nie szydełkuje. W czerwcu planuje zrobić na całej głowie
znam osoby, którym ta czynność zajmuje prawie dwie godzinki^^
Hmm, nawet wiem, o kim mowa ;p Więc tych 40 minut z głębi serca zazdroszczę. I podziwiam, że nie wkurzają Cię takie długie - przez parę miesięcy nosiłam jednego, zdecydowanie dłuższego niż reszta, sięgał tyłka. Po jakimś czasie zlikwidowałam go jednak, bo wiecznie się gdzieś plątał i irytował mnie nieziemsko.
U Ciebie efekt może być fajny, kiedy będziesz mieć już całą głowę. Chociaż i teraz wyglądają imponująco ;]
Wysłany: 2008-05-06, 14:12
Polecający: dzieki sobie
osobiscie nie lubie pojedynczych dredow na dodatek tak dlugich. Sa za samotne i ludzie maja o nich zle mniemanie, lecz skoro planujesz w niedalekiej przyszlosci na calej glowie plus dla Ciebie
_________________ Oko widzi tylko to, co umysł gotowy jest przyjąć.
skad taka pewnosc ze ludzie maja o nich złe mniemanie ? może ty masz to nie znaczy ze inni tez : )
dready ładne, i ogromny plus za wykonanie samymi rękami : ) nie przeszkadzają Ci, że sa az tak długie ja jak zakładam torbe albo sie opieram to strasznie mnie ciagna, a mam krótsze od twoich : >
Wysłany: 2008-05-06, 14:30
Polecający: dzieki sobie
nie moge miec zlego mniemania o dredach osoby ktorej na oczy nie widzialam, lecz moge takowe miec gdy widze ze ktos o nie nie dba( nie chodzi o brak dokrecania bo to pracochlonne, lecz myc je od czasu do czasu trzeba). Ale mialam znajomego ktory takowe dredy posiadal tzn kilka dlugich i nie spotykal sie z milym przyjeciem wsrod ludzi.
ps. Krata90 jesli Cie urazilam, to przepraszam
_________________ Oko widzi tylko to, co umysł gotowy jest przyjąć.
czekaj czekaj bo troche pomieszało mi się w głowie, piszesz że kolega miał kilka dreadów i nie spotkał sie z pozytywnymi opiniami ? tzn, że nie podobało sie to innym, czy też może kilka dreadów swiaczy o tym że sie ich nie myje ? hmmm to co dopiero cała głowa ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum