angielski bo od zawsze się go uczyłam i dosyć łatwo mi wchodzi.
z chęcią poznałabym francuski (ten drugi znam ; p) i japoński ; ]
próbowałam już greckiego ; p
_________________ I amwhoI am
ifyoudon't like itthen
fuck youbitch!!!!
Angielski bo nie ma końcówek fleksyjnych poza tym uczę się go już 12 lat. Troszkę znam japońskich słówek głownie przez mangi,anime i dramy (niestety posługiwać się typ pięknym językiem nie umiem ).
Pomimo tego, że lepiej znam niemiecki, bardziej lubię ANGIELSKI. Naprawdę. Może dlatego, że jest bardziej przydatny? Dajmy na przykład chociażby nazwy kosmetyków, czy innych rzeczy. Góruje ANGIELSKI. A niemiecki? Taki nieznany, dziwny... No więc według mnie English!!!
Czy jest jakiś język obcy, który szczególnie lubicie?
jezyk niemiecki
Joanna432 napisał/a:
Jeżeli tak to za co?
poprostu lubie,moze dlatego ze juz sporo czasu go sie uczę,bo od podstawówki,podoba mi sie wymowa,słowka sa fajne,lubie sie ich uczyć,do gramtyki mam zastrzerzenia,jest dosc trudna,ale jakos to znosze.
Joanna432 napisał/a:
gramatyka jest całkiem znośna w porównaniu z angielskim (którego nienawidzę! )
i z tym sie musze zgodzic w 100%
_________________ Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.
Paulo Coelho
Ja lubię Norweski (mieszanka angielskiego z niemieckim lecz latwiejsza gramatyka od tych obu jezykow);D przyjemny lekki język którego uczę się od roku Poniewaz mieszkam w norwegi Tego jezyka powinni uczyc zamiast angielskiego Duzo latwiej by sie to pojmowalo Ha det godt
Ostatnio zmieniony przez karol3 2008-09-28, 14:10, w całości zmieniany 1 raz
Jezyk niemiecki mam od podstawówki.Wiec jak widac juz sporo czasu go sie uczę Angielski mam od 2 gim,wiec nie za bardzo go znam.Dopiero w liceum zaczełam poznawac tak naprawde ten jezyk.W gim pani sobie olewała lekcje,nic na nich nie robilismy
Gdybym uczyła sie tyle lat angielskiego co niemickiego,to bym moze go nawet polubiała.
Deutsch uber alles!
_________________ Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.
Paulo Coelho
Niemiecki... Angielskiego nie cierpię. Może jest to spowodowane nauczycielką, którą miałem w gimnazjum. Straszna, jedyne słowo, które ją dobrze opisuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum