uwielbiam angielski ucze sie go juz od 6 lat i jakos mi idzie:zdziwko: niemieckiego nienawidze ^^ jak dla mnie to malo w nim logiki,nie mam sklonnosci do zapamietywania zasad jezyka niemieckiego i nie lubie go a fakt ze mialam z niego najlepsza ocene zawdzeczam tylko walnietej nauczycielce,ktora dala mi 6 w "prezencie"
_________________ bez najmniejszych szans w pijackim szale rujnując cały świat... ^^
bardzo mi się podoba japoński I mam takie skryte ambicje żeby się tego języka kiedyś nauczyć. Jak narazie uczę się niemieckiego i angielskiego i zdecydowanie moim faworytem jest tu angielski
Dziękuję mu i chwalę go
każdym życia momentem.
Mi się podoba język hiszpański, który jako tako umiem a bardzo chciałabym nauczyć się włoskiego a angielski umiem, ale w przeciwieństwie do innych nie cierpię go.
_________________ Była to jedna z tych nocy, w których nie ma nadziei na świt.
bardzo mi się podoba japoński I mam takie skryte ambicje żeby się tego języka kiedyś nauczyć.
widzę, że nie tylko ja mam takie skryte ambicje też lubię japoński, przez taką jedną kreskówkę b.lubię też angielski i hiszpański; angielski chyba dlatego, że się przyzwyczaiłam i już automatycznie wyłapuję nowe słówka, a hiszpański przez latynowskie telenowele, które w dzieciństwie z babcią oglądałam, wpadł mi w ucho i przez kilka lat trułam rodzicom, że chcę się go uczyć, jak miałam 15 lat mama w końcu pozwoliła mi się zapisać na kurs, wytrzymałam 2 lata... trochę szkoda ale jeszcze do tego wrócę
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
Niewątpliwie lubię język angielski. Uważam że pięknym językiem jest język francuski. Jak czytam ksiązki Aleksandra Dumasa zawsze podobaja mi sie imiona bohaterów. Są inne niż wszystkie. Pomimo tego że uczyłam się j. francuskiego 3 lata nie przekonałam się do niego. Jest piękny ale trudny.
Też nie lubię niemieckiego. Ostatnio pewna osoba powiedziała mi, że warto się go uczyć ponieważ prędzej czy później Niemcy opanują świat-technologię itp. Myślę że większym kluczem do sukcesu jest nauka angielskiego, ale to moja subiektywna ocena.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum