Wysłany: 2006-09-05, 16:04 Język obcy, który najbardziej lubicie
Czy jest jakiś język obcy, który szczególnie lubicie? Jeżeli tak to za co?
Moim ulubionym jest niemiecki. Prawdopodobnie dlatego, że uczę się go od dziecka czyli od 7 lat. Poznałam go dość dobrze i wydaje mi się, że gramatyka jest całkiem znośna w porównaniu z angielskim (którego nienawidzę! )
_________________ Tylko ryzykując możesz zyskać coś ważnego...
angielski na drugim miejscu rosyjski
na koncu francuski <no oczywiscie ten ktory opiera sie na slowach bo jego druga odmiane postawil bym takto na 1# miejscu xD >
ogolnie od 8 lat ucze sie niemieckiego, ale jakos wole jezyk angielski, ktorego juz sie nie ucze od 8 lat a wogole to nie wiem dlaczego nie uczylem sie dalej angielskiego, ktory o wiele lepiej mi do glowy wchodzil
Wysłany: 2006-09-06, 21:17
Polecający: Nori
Nie cierpię języka niemieckiego, jednak mam z niego ocenę bardzo dobrą.
Oddałabym wszystko, aby miec mozliwosc uczenia się w gimnazjum j. angielskiego, ktorego podstawy już znam.
Wysłany: 2006-09-07, 13:03
Polecający: dzieki sobie :P
10 godzin niemieckiego w szkole, nauki prywatne, certyfikat i matura, siostra mieszkajaca w niemczech z mezem niemcem to wszystko zmusilo mnie to polubienia niemieckiego ;p
angielski lubie mniej, chyba z powodu tej okropnej gramatyki
_________________ ..:: Słodka jak vendeta, gorzka jak mocca,chlodna jak metal ::..
angielski lubie mniej, chyba z powodu tej okropnej gramatyki
czasy phrasale........ aaa!!!!
niemiecki jest pod wzgledem gramatyki banalny bo nie ma tego tak duzo i porzadek w zdaniu tez jest ustalony ale za to czasowniki złożone dobijaja;p
Ja teraz w liceum mam pierwszy raz w życiu dojcza, niezbyt mi sie podoba bo ja w ogóle jestem wrogo nastawiona do szwabów. ruski miałam przez 6 lat, był nawet znośny z tym że ja rusków też nie trawię. Angielski może być, jakoś go toleruję bo samych Angoli nawet toleruje. Kocham ojczysty, o. xD
_________________ One night and one more time
Thanks for the memories
Even though they weren't so great. ;]
_______
Wysłany: 2006-09-08, 19:43
Polecający: yyy...
Ja lubię angielski bardzo...francuskiego dopiero rok się uczę,bardzo mi się podoba...rosyjski nie jest zły,można czasem się pośmiać,niemieckiego nie znoszę...jak i łaciny brr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum